jueves, 17 de noviembre de 2016

El Racó del Detall

El Racó del Detall












































dissabte, 5 de novembre de 2016






SEGONA OPORTUNITAT. TAPS DE SURO






Amb taps de suro i molta creativitat podem donar una segona oportunitat i també pot resultar molt decoratiu.



Aquesta
setmana us proposo una sèrie de manualitats amb taps de suro. Us animeu
a recollir taps per després realitzar algunes de les propostes? Ja
veureu que són molt senzilles. En general requereixen d'una inversió
gairebé nul·la i són aptes per a realitzar en família. S'acosta Nadal
potser podeu aprofitar  per fer algún regal personalitzat fet per
vosaltres.










Tambe podreu descobrir idees  sobre decoració amb suros.





                                                   





Podem veure des de dissenys molt simples a veritables obres d'art.





                                                        








Els
romans van ser els primers a utilitzar el suro per conservar el vi. El
suro prové de l'alzina surera i té una estructura i composició porosa
que fa que sigui estanc. Les característiques del suro són elasticitat,
impermeabilitat, estabilitat química, resistència a la compressió i
longevitat.





Per realitzar manualitats amb taps de suro hem de tenir en compte que hi ha diferents tipus de taps.

- Taps per al vi (amb forma de cilindre allargat)

- Taps de xampany (amb forma de xampinyó)

                         




Per la seva tonalitat els converteix en un element de decoració càlid i acollidor, vàlid per a qualsevol estada. 






N'hi
ha de dues formes, hi ha els de vi, que són els més estilitzats o els de
cap gros que són els de xampany o sidra, qualsevol dels dos tipus us
pot servir.




Amb
uns quants taps de suro, una pistola de silicona calenta, pintura i
alguna que altra cosa més, és sorprenent la de coses que podem crear o
decorar la vostra llar amb taps de suro reciclats que us porto aqui.





N'hi ha per tots els gustos.


















Senzills, però útils, objectes per passar el temps compartint una estona agradable amb els teus amics i familiars





Una altra forma de decorar la taula amb taps de suro és utilitzant-los per col·locar els noms dels comensals de suport  per a targetes






Amb
taps de suro podem fer desde sillons fins adecoracions de paret realment
impressionants com és el cas d'aquest mural amb la cara d'un cavall,
tot i que també podeu observar que tot el que heu vist  pot resultar
molt decoratiu.








Què us
han semblat aquestes idees per reciclar taps de suro? Quin us ha
agradat més? Segur que a partir d'ara quan descorchéis una ampolla de
vi, cava o xampany guardeu el tap de suro, jo ja ho estic fent ...




















ROTLLETS DE TARDOR A LA CATALANA



No és
 la primera vegada que faig rotllets de primavera a casa; normalment jo,
la faig servir como una recepte d'aprofitament i els  faig  amb els
verdures que tinc a la nevera, siguin les que siguin,  més enllà de la
pastanaga, la col, semblant al  típic farcit Xinès.

Pero
aquesta vegada els he omplert amb verdures de tardor  i d'aqui he
rebatejat el nom. Els ingredients  que he posat son carxofes, porro,
pastanaga, castanyes i escamarlans. Boníssima la combinació  mar i
muntanya!

La salsa de soja els hi queda molt bé, però sabeu com estan impressionants aquests rotllets ...? Acompanyats amb romesco!


INGREDIENTS (PER 6 rotllets)

- 6 oblees d'arròs

- 6 escamarlans

- 1 carxofa grossa

- 1 porro

- 1 pastanaga

-  1 sobre de castanyes cuites de mercadona (si teniu castanyes assades de forma tradicional molt millor)

- Oli, sal i pebre

- Salsa romesco i salsa de soja (per acompanyar)





PREPARACIÓ

Tallem
els verdures a tires i els sofregim en un wok o paella ben calenta amb
una mica d'oli: primer el porro, després la pastanaga, la carxofa i
finalment li posem les castanyes. Salpebrem i reservem tapat perque els
carxofes no és posin negres.




Pelem
els escamarlans i marquem les cues  en una paella amb unes gotes d'oli
durante només 1 minut (s'acabaran de coure del tot al fregir els
rotllets. Salpebrem i reservem.



Hidratem els oblees segons els Instruccions del Fabricant, i anem muntant els rotllets amb les verdures i un Escamarlà cadascún.


Fregim en abundant  oli calent fins que estiguin rossos, les retirarem i les deixem  uns moments sobre paper absorbent.




Servim acompanyats de salsa de soja i salsa romesco.
              



Bon profit, i bona cuina!



···


                       
    


Els
vostres comentaris m'omplen d'alegria, agraeixo molt el temps que
dediqueu al  passar per la meva casa virtual, que és la teva.

Desitjo que tornis aviat.


Moltes gràcies.
                                                  





dissabte, 15 d’octubre de 2016






SOPARS DE TARDOR






Sopars  lleugers perfectes per a la tardor


Amb
l'arribada de la tardor i la tornada a la feina l'hora del sopar es
converteix en un maldecap per poder innovar i no repetir sopars. Per
poder cuidar la dieta i menjar equilibrat, sense caure en els sopars
típics, et proposo algunes idees originals.












A
l'hora de triar el sopar hem de tenir en compte diversos aspecte de
cara a la tardor i la tornada a la rutina. Han de ser lleugeres, fàcils
de preparar (per la falta de temps) i que siguin saludables.
Et
proposo algunes receptes que et salvaran de menjar-te el cap a l'hora de
fer el sopar i que no et portaran molt temps fer-les.

















A la
tornada de les vacances, any rere any, el mateix propòsit: desfer-se
dels quilets de més heretats després de tardes de xiringuito i depurar
el nostre organisme per començar amb bon peu (i bon cos) la nova
estació.


















 Però
com ja bastant dur és de acomiadar-se de la platja, l'aire lliure i els
dies interminables i sense presses, volem evitar-te les rigoroses
dietes! Per a això, he recopilat nutritives i saboroses receptes a base
d'aliments depuratius.


                                









1.- Amanida tèbia d'espàrrecs trigueros

Guardaràs
aquesta recepta en els teus llibres de cuina. I és que, a més de super
versàtil i molt rica, aquesta amanida tèbia d'espàrrecs amb ou escalfat
t'ajuda a cuidar-te i posar a ratlla els teus excessos. El toc de les
panses i els pinyons acaba arrodonint aquest nutritiu plat perfecte per
un sopar lleuge



Ingredients.


2 manats d'espàrrecs verds

50 g de panses

50 g de pinyons

crostons

6 ous.

salsa

50 g de mantega

1 llauna d'anxoves

1 cullerada de mel

6 ous.


Preparació

1. Tallar els espàrrecs, rebutjant la part dura.

2. Embolicar els ous en paper film pintat en oli. Escaldar -bé tancats- en aigua bullint amb una mica de vinagre, 6-7 min.

3.
Passar per la paella els pinyons en el seu greix i els espàrrecs en una
mica d'oli fins que es quedin al dente. Incorporar les panses.

4. Salsa: fondre la mantega, incorporar les anxoves picades, ofegar sense que bulli. Afegiu-hi la mel.

5. Servir els espàrrecs amb l'ou, regat amb la salsa.










2.- Amanida bicolor de col

Amb
col i la tardor magrana, aquesta amanida bicolor amb raves és tot sabor.
I, a més, sabies que els raves afavoreixen l'eliminació de deixalles de
l'organisme? Adéu toxines!


Ingredients 

1/2 col,

1/2 llombarda,

150 g de bacó a daus,

50 g de nous,

1 magrana,

50 g de raves,

brots de mostassa.

Vinagreta de taronja

1 ceba picada,

oli,

vinagre,

el suc d'1 taronja,

sal,

pebre.


Preparació

1. Tallar per separat la col i la llombarda. En una paella sense greix, daurar la cansalada fins que estigui cruixent.

2. Retirar i salteu les panses en el greix del bacó.

3. Obrir i desgranar la magrana. Talla els raves a rodanxes fines. Barrejar-ho tot.

4.
Vinagreta de taronja: pelar i picar molt petita la ceba tendra.
Barrejar-la amb l'oli, el vinagre i el suc. 5. Salpebreu.
Presentar-regada amb la vinagreta i decorada amb brots de mostassa.







3.- Amanida de figues, espinacs i nous


Comença la temporada de figues i aquesta és una de les fruites més alcalines que existeixen. 

Una
manera diferent de menjar-los és afegir-la a les amanides. Aquesta
amanida és deliciosa i la prepares en menys de 10 minuts el que la fa un
sopar nutritiu, delicios i fàcil.



Ingredients


8 figues partits en quarts
3 tasses d'espinacs baby
½ tassa de nou a trossos
¼ tassa de pinyons (opcional)
2 cdas de vinagre balsàmic
6 cullerades d'oli d'oliva
sal i pebre

























Preparació

Només has de barrejar espinacs amb la figa i la nou en un bol

Aboca sobre el vinagre i l'oli d'oliva,  barrejar lleugerament
Assaona amb sal i pebrea ... més fàcil Impossible!











4.- Cintes amb bròquil i nous

No
renúncies a la pasta a la teva operació detox, renúncia a les salses.
Aquestes cintes de tomàquet amb bròquil i nous són una perfecta
alternativa . El sempre versàtil bròquil és font de fibra i posseeix
propietats anticancerígenes i antioxidants.





I
Ingredients 


300 g de tallarines al tomàquet

1/2 bròquil

200 g de nous

1 dl de nata líquida (opcional)

oli d'oliva Verge Extra

sal

Preparació


1.
Separar el bròquil en petites flors. Coure-ho en abundant aigua amb sal
uns minuts fins que estigui tou, però lleugerament cruixent. Tallar la
cocció submergint-lo en aigua freda amb gel, assecar-lo sobre paper
absorbent.

2. Coure la pasta en abundant aigua amb sal fins que estigui al dente. Escorreu.

3. Vés a la pasta amb el bròquil, les nous i oli d'oliva o nata (segons el triat).

4. Servir-ho tot junt.





5.-Amanida d'arros i  quinoa amb tonyina



Oblida
les paelles del xiringuito de la platja sota la brisa marina i
"recicla" l'arròs en receptes més lleugeres i, en aquest cas, perfectes
per portar-te fins i tot a l'oficina. Superfàcil de preparar, aquesta
amanida d'arròs i quinoa  t'aportarà tots els nutrients. Basmati,
integral, salvatge ... l'arròs és un dels millors aliats per a compensar
excessos.


                   

Ingredients 


150 g d'arròs Basmati, integral o salvatge



150 g de  quinoa 


2 dl d'oli d'oliva

2 branques de menta

2 branques de julivert

2 branques d'anet

20 fulls de cebollí

2 branques d'alfàbrega

150 g de tonyina

1 caixa de tomàquets

sal

Preparació


1.
Coure l'arròs i la quinoa en aigua amb sal fins que estigui tendre.
Escórrer. Tritureu l'oli amb el julivert, la menta, el julivert, l'anet,
el cibulet, l'alfàbrega i una mica de sal.



2. Barrejar l'arròs en calent amb l'oli d'herbes, la tonyina  i els tomàquets. Servir-lo a temperatura ambient.





Aprendre a gaudir del menjar sense pressa, gaudint de cada mos, et pot ajudar a perdre pes i guanyar salut física i mental.





La
tardor és una època que alguns qualifiquen de "romàntica" pel to càlid
que van adquirint les ciutats i pobles amb la caiguda de les fulles dels
arbres. 
És l'època de l'any en què la longitud del dia s'escurça més ràpidament.  El
Sol surt pels matins cada dia una mica més tard que el dia anterior ia
la tarda es posa abans, se sent l'escurçament del dia especialment
apreciable per les tardes. 





                                    
                                                                   Castles Crons and Cottags

Important
¡¡¡    recordeu que canviarem l'hora l'últim  diumenge d'octubre, toca
com és habitual canviar els rellotges. La matinada del diumenge 25
d'octubre haurem de retardar el rellotge des de les tres del matí fins a
les 2, pel que dormirem una hora més.

  Feliç tardor....



                                 




Fins aviat, espero els vostres comentaris...
Júlia 






SOPARS DE TARDOR






Sopars  lleugers perfectes per a la tardor


Amb
l'arribada de la tardor i la tornada a la feina l'hora del sopar es
converteix en un maldecap per poder innovar i no repetir sopars. Per
poder cuidar la dieta i menjar equilibrat, sense caure en els sopars
típics, et proposo algunes idees originals.












A
l'hora de triar el sopar hem de tenir en compte diversos aspecte de
cara a la tardor i la tornada a la rutina. Han de ser lleugeres, fàcils
de preparar (per la falta de temps) i que siguin saludables.
Et
proposo algunes receptes que et salvaran de menjar-te el cap a l'hora de
fer el sopar i que no et portaran molt temps fer-les.

















A la
tornada de les vacances, any rere any, el mateix propòsit: desfer-se
dels quilets de més heretats després de tardes de xiringuito i depurar
el nostre organisme per començar amb bon peu (i bon cos) la nova
estació.


















 Però
com ja bastant dur és de acomiadar-se de la platja, l'aire lliure i els
dies interminables i sense presses, volem evitar-te les rigoroses
dietes! Per a això, he recopilat nutritives i saboroses receptes a base
d'aliments depuratius.


                                









1.- Amanida tèbia d'espàrrecs trigueros

Guardaràs
aquesta recepta en els teus llibres de cuina. I és que, a més de super
versàtil i molt rica, aquesta amanida tèbia d'espàrrecs amb ou escalfat
t'ajuda a cuidar-te i posar a ratlla els teus excessos. El toc de les
panses i els pinyons acaba arrodonint aquest nutritiu plat perfecte per
un sopar lleuge



Ingredients.


2 manats d'espàrrecs verds

50 g de panses

50 g de pinyons

crostons

6 ous.

salsa

50 g de mantega

1 llauna d'anxoves

1 cullerada de mel

6 ous.


Preparació

1. Tallar els espàrrecs, rebutjant la part dura.

2. Embolicar els ous en paper film pintat en oli. Escaldar -bé tancats- en aigua bullint amb una mica de vinagre, 6-7 min.

3.
Passar per la paella els pinyons en el seu greix i els espàrrecs en una
mica d'oli fins que es quedin al dente. Incorporar les panses.

4. Salsa: fondre la mantega, incorporar les anxoves picades, ofegar sense que bulli. Afegiu-hi la mel.

5. Servir els espàrrecs amb l'ou, regat amb la salsa.










2.- Amanida bicolor de col

Amb
col i la tardor magrana, aquesta amanida bicolor amb raves és tot sabor.
I, a més, sabies que els raves afavoreixen l'eliminació de deixalles de
l'organisme? Adéu toxines!


Ingredients 

1/2 col,

1/2 llombarda,

150 g de bacó a daus,

50 g de nous,

1 magrana,

50 g de raves,

brots de mostassa.

Vinagreta de taronja

1 ceba picada,

oli,

vinagre,

el suc d'1 taronja,

sal,

pebre.


Preparació

1. Tallar per separat la col i la llombarda. En una paella sense greix, daurar la cansalada fins que estigui cruixent.

2. Retirar i salteu les panses en el greix del bacó.

3. Obrir i desgranar la magrana. Talla els raves a rodanxes fines. Barrejar-ho tot.

4.
Vinagreta de taronja: pelar i picar molt petita la ceba tendra.
Barrejar-la amb l'oli, el vinagre i el suc. 5. Salpebreu.
Presentar-regada amb la vinagreta i decorada amb brots de mostassa.







3.- Amanida de figues, espinacs i nous


Comença la temporada de figues i aquesta és una de les fruites més alcalines que existeixen. 

Una
manera diferent de menjar-los és afegir-la a les amanides. Aquesta
amanida és deliciosa i la prepares en menys de 10 minuts el que la fa un
sopar nutritiu, delicios i fàcil.



Ingredients


8 figues partits en quarts
3 tasses d'espinacs baby
½ tassa de nou a trossos
¼ tassa de pinyons (opcional)
2 cdas de vinagre balsàmic
6 cullerades d'oli d'oliva
sal i pebre

























Preparació

Només has de barrejar espinacs amb la figa i la nou en un bol

Aboca sobre el vinagre i l'oli d'oliva,  barrejar lleugerament
Assaona amb sal i pebrea ... més fàcil Impossible!











4.- Cintes amb bròquil i nous

No
renúncies a la pasta a la teva operació detox, renúncia a les salses.
Aquestes cintes de tomàquet amb bròquil i nous són una perfecta
alternativa . El sempre versàtil bròquil és font de fibra i posseeix
propietats anticancerígenes i antioxidants.





I
Ingredients 


300 g de tallarines al tomàquet

1/2 bròquil

200 g de nous

1 dl de nata líquida (opcional)

oli d'oliva Verge Extra

sal

Preparació


1.
Separar el bròquil en petites flors. Coure-ho en abundant aigua amb sal
uns minuts fins que estigui tou, però lleugerament cruixent. Tallar la
cocció submergint-lo en aigua freda amb gel, assecar-lo sobre paper
absorbent.

2. Coure la pasta en abundant aigua amb sal fins que estigui al dente. Escorreu.

3. Vés a la pasta amb el bròquil, les nous i oli d'oliva o nata (segons el triat).

4. Servir-ho tot junt.





5.-Amanida d'arros i  quinoa amb tonyina



Oblida
les paelles del xiringuito de la platja sota la brisa marina i
"recicla" l'arròs en receptes més lleugeres i, en aquest cas, perfectes
per portar-te fins i tot a l'oficina. Superfàcil de preparar, aquesta
amanida d'arròs i quinoa  t'aportarà tots els nutrients. Basmati,
integral, salvatge ... l'arròs és un dels millors aliats per a compensar
excessos.


                   

Ingredients 


150 g d'arròs Basmati, integral o salvatge



150 g de  quinoa 


2 dl d'oli d'oliva

2 branques de menta

2 branques de julivert

2 branques d'anet

20 fulls de cebollí

2 branques d'alfàbrega

150 g de tonyina

1 caixa de tomàquets

sal

Preparació


1.
Coure l'arròs i la quinoa en aigua amb sal fins que estigui tendre.
Escórrer. Tritureu l'oli amb el julivert, la menta, el julivert, l'anet,
el cibulet, l'alfàbrega i una mica de sal.



2. Barrejar l'arròs en calent amb l'oli d'herbes, la tonyina  i els tomàquets. Servir-lo a temperatura ambient.









La
tardor és una època que alguns qualifiquen de "romàntica" pel to càlid
que van adquirint les ciutats i pobles amb la caiguda de les fulles dels
arbres. 
És l'època de l'any en què la longitud del dia s'escurça més ràpidament.  El
Sol surt pels matins cada dia una mica més tard que el dia anterior ia
la tarda es posa abans, se sent l'escurçament del dia especialment
apreciable per les tardes. 





                                    
                                                                   Castles Crons and Cottags

Important
¡¡¡    recordeu que canviarem l'hora l'últim  diumenge d'octubre, toca
com és habitual canviar els rellotges. La matinada del diumenge 25
d'octubre haurem de retardar el rellotge des de les tres del matí fins a
les 2, pel que dormirem una hora més.

  Feliç tardor....



                                 




Fins aviat, espero els vostres comentaris...
Júlia 







Segueix a Twitter













171




Translate

Con la tecnología de Traductor de Google




Follow by Email









No hay comentarios:

Publicar un comentario